Geluid is een verlengstuk van het karakter
van de horecazaak.


Contacteer ons
FAQ

Veelgestelde vragen

Heb je een specifieke vraag over geluidinstallaties? Hieronder de antwoorden op de vragen die wij het meeste krijgen. Staat jouw vraag er niet tussen? Onze audio specialisten helpen je graag verder.


Stel ons een vraag

Algemeen

Wil je het volume, de muziekbron of andere specifieke instellingen bedienen op je professionele geluidsinstallatie? Dan kan dit op heel wat verschillende manieren afhankelijk van de gewenste functionaliteiten en verschillende gebruikerniveaus. We sommen er alvast enkele voor je op:

AUDAC Touch™ app: Deze applicatie is beschikbaar op vrijwel alle mobiele en vaste toestellen en kan naar hartenlust geconfigureerd worden naar de noden van jouw horeca zaak. Daarna moet jij gewoon de app lanceren en bedien je alle elementen zoals volume en input vanuit één overzichtelijk dashboard.

Wandpanelen: Je kan er ook voor kiezen om in je ruimte wandpanelen te installeren op verschillende strategische plaatsen. Deze wandpanelen stellen je vervolgens in staat om lokaal je installatie te bedienen.

Webinterface: Via eender welke browser kan je inloggen op de webinterface van de verschillende AUDAC toestellen. Hier kan je dan je gewenste wijzigingen doorvoeren.

Op het toestel: Is je hardware geïnstalleerd op een makkelijk bereikbare plaats? Dan kan je je installatie ook bedienen door gebruik te maken van de fysieke bedieningspanelen op de verschillende toestellen zelf.


Ontdek AUDAC Touch™

De NMP40 audio streaming module bied je de mogelijkheid om audiobestanden rechtstreeks van een pc of mobiel apparaat naar een professioneel audiosysteem te streamen met behoud van de best beschikbare geluidskwaliteit. Door onze unieke samenwerkingen met streamingdiensten zoals Spotify ben je in staat om deze moeiteloos te integreren.

Wil je het hele gedoe met licenties vermijden dan kan je gebruik maken van SoundTrack your Brand. SoundTrack Your Brand is de aanbieder van de ’s werelds grootste catalogus van populaire muziek, gelicentieerd voor professioneel gebruik. Blader door honderden kant-en-klare soundtracks door elk genre, geluid of bedrijfstype. Uiteraard kan je ook zelf je soundtrack van scratch samenstellen of op basis van je reeds bestaande Spotify afspeellijsten.

Wil je muziek spelen via een bluetooth verbinding naar je geluidsinstallatie? Dan kan je kiezen voor de BMP40 professionele bluetooth module. Deze kan geïnstalleerd worden in de XMP44 modulaire muziekspeler waarna je instaat bent om muziek af te spelen vanaf elk Bluetooth-apparaat.

Bevat je geluidinstallatie een voorversterker uit de PRE-reeks dan kan je gebruik maken van de geïntegreerde Bluetooth-ontvanger om rechtstreeks je muziek af te spelen via een Bluetooth 4.1 verbinding.

Een muziekbron voor jouw horecazaak kiezen lijkt misschien niet moeilijk maar vergt toch de nodige aandacht. Nog voor je de verschillende mogelijkheden kan overwegen moet je heel wat zaken afwegen. Zijn er wettelijke verplichtingen waar ik aan moet voldoen om legaal de muziek te kunnen afspelen of kan ik kiezen voor rechtenvrije muziek? Welke muziek past bij de stijl en beleving die ik wil uitdragen? Welke muziek spreekt mijn doelgroep aan? Heb ik een bepaalde flexibiliteit nodig voor privéfeestjes zoals verjaardagen of bedrijfsevents.

Om het je makkelijk te maken bieden we de XMP44 modulaire muziekspeler aan met 4 inputmogelijkheden die jij zelf kan samenstellen naar je eigen wensen en noden. Je kan kiezen uit verschillende muziekbronnen die je de nodig vrijheden bieden om op elk moment de juiste sfeer te creëren.

Lees meer over onze bronnen

We ontwerpen producten die lang meegaan! In het ontwikkelingsproces dat volledig in België plaatsvindt kiezen we uitsluitend voor hoogwaardige componenten die een lange levensduur van het product garanderen. En omdat we zo overtuigd zijn van de kwaliteit bieden we iedereen 3 jaar garantie op hardware zoals versterkers en mediaplayers en 5 jaar garantie op onze luidsprekers.

Dat is sterk afhankelijk van de samenstelling van het systeem, de gewenste geluidsdruk en de oppervlakte van je zaak. De grootse verbruikers van een geluidsinstallatie zijn natuurlijk de versterkers. want hoe luider de muziek des te meer vermogen zij moeten leveren en stijgt het energieverbruik dus ook mee.

Daarom streven we ernaar om onze producten zo energiezuinig mogelijk te maken. Zo kregen ook verschillende van onze versterkers het Energy Star-label omdat ze zijn uitgerust met een slimme stand-by functies die het energieverbruik vermindert zodra ze niet worden gebruikt. Deze aandacht voor rendement zowel in gebruiks- als in rustmodus leveren jou een enorme besparing op.

Ben je geïnteresseerd in een AUDAC muziekinstallatie? Onze innovatieve producten worden verdeeld door een gespecialiseerd dealernetwerk in België. Volg de link om de dichtstbijzijnde dealer te vinden.

Kan je geen dealer vinden of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op.


Neem dan contact met ons op

Door het strategisch plaatsen van je luidsprekers kan er een optimale geluidsspreiding gegarandeerd worden die zowel de hoge als lage tonen van je muziek binnen de ruimte houdt en geluidsoverlast minimaliseert. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over eventuele overlast zonder te moeten inboeten geluidsniveau.

Sinds de nieuwe geluidsnormen van 2018 is het noodzakelijk om ten alle tijden de vooraf bepaalde geluidsniveaus te respecteren. Met de limiters op de AUDAC versterkers is het mogelijk om standaard een geluidsniveau in te stellen waardoor er zorgeloos muziek kan worden gespeeld.

Heb je een onderneming of een eigen zaak? Dan moet je een vergoeding betalen als je muziek wilt laten horen waarvan iemand anders de auteur, de uitvoerder of de producent is. De inning en verdeling van die rechten op muziek is een verantwoordelijkheid van Sabam, Playright en Simim:

Sabam is de Belgische Vereniging van Auteurs, Componisten en Uitgevers. Sabam int en verdeelt de vergoeding voor het publieke uitvoeringsrecht. Het publieke uitvoeringsrecht is het exclusieve recht van de eigenaar van een muzikaal werk om toe te staan dat zijn werk in het openbaar wordt uitgevoerd.

Playright en Simim innen en verdelen de billijke vergoeding. De billijke vergoeding is een vergoeding voor de uitvoerders en de producenten van muziek. De billijke vergoeding betaalt u alleen voor opgenomen muziek, en dus niet voor livemuziek.

Door gebruik te maken van de NMP40 streaming module met een Soundtrack Your Brand abonnement sluit je professionele audiosysteem aan op 's werelds grootste catalogus van gelicentieerde muziek.

Installatie

Het verschil tussen een 100V geluidsinstallatie en een laagohmige public address audiosysteem bevindt zich in het toepassingsgebruik. Zo wordt een 100V audiosysteem gebruikt in applicaties waarbij grotere afstanden overbrugd dienen te worden of waar je meer luidsprekers per luidspreker lijn zal aansluiten. Een 100V luidspreker is hiernaast ook voorzien van een transformator, die je toelaat de verschillende wattages per luidspreker te kiezen. Bij een laagohmige geluidsinstallatie worden luidsprekers op 4,8 of 16 ohm aangesloten. Dit resulteert in een natuurlijke klank voor jouw horeca omgeving.

Om onze klanten optimaal te ondersteunen hebben wij een certifieert partnernetwerk ter beschikking die zowel de AUDAC-geluidsinstallaties installeren als onderhouden. Zoek je een certified partner bij jouw in de buurt, neem dan een kijkje op de volgende pagina:


Certified partner locator

Om een optimale en stabiele geluidskwaliteit te garanderen is het nodig om je luidsprekers te bedraden naar een centraal punt. De bediening van je geluidsinstallatie en het streamen van muziek kan echter wel volledig draadloos gebeuren, zo hebben wij ons eigen applicatie AUDAC Touch™ ontwikkelt die je de mogelijkheid geeft je volledige systeem te bedienen via eender welk smart device.

Luidsprekers

Een van de uitdagingen voor bar en restauranteigenaren is het bieden van een optimale geluidskwaliteit in de buitenruimte (terras). Hoge frequenties kunnen door de wind worden verstoord waardoor we zeker moeten zijn dat geluid de menigte bereikt. Hiernaast wordt een luidspreker onderheven aan extreme weer en temperatuur omstandigheden. Met het breed aanbod aan buitenluidsprekers zijn we mogelijk deze akoestische uitdagingen aan te gaan en een passende oplossing voor jouw terras aan te bieden.

Het aantal en soort luidsprekers die geïnstalleerd kunnen worden in jouw bar of restaurant is afhankelijk van verschillende factoren; zo speelt de grootte, vorm van je ruimte mee maar speelt uiteraard ook mee welk doeleinde je wilt bereiken (voorgrond muziek, achtergrond muziek ..). Om de juiste oplossing voor uw bar of restaurant samen te stellen geven we je graag deskundig advies.


Vraag jouw advies aan

Het is niet nodig om een stopcontact naast je passieve luidsprekers te voorzien, deze luidsprekers ontvangen namelijk hun vermogen over de luidsprekerkabel vanaf de gekoppelde versterker. Een actieve luidspreker daarentegen bevat een versterker gedeelte in zijn behuizing waardoor deze wel rechtstreeks gevoed moeten worden met stroom.

De keuze voor AUDAC-plafond of wandluidsprekers is afhankelijk van heel wat factoren: zo spelen de wensen maar ook de omgeving van je ruimte (laag of hoog plafond) een zeer belangrijke rol. Zo kan je met een wand of opbouwluidspreker je spreidingshoek specifiek bepalen terwijl het design van de luidspreker een toegevoegde waarde kan betekenen voor je bar of restaurant. Inbouw luidsprekers daarentegen hebben een vaste spreidingshoek en kunnen minimalistisch en plaats besparend weggewerkt worden in het design van een bar of restaurant.

Top